De premies van autoverzekeringen verschillen sterk. Met een beetje zoekwerk kun je flink besparen op je autopolis. Aan alleen een premievergelijking heb je dan niet genoeg. Switch in 7 stappen succesvol van polis!

Autoverzekeringen vergelijken betekent kijken naar prijs én naar polisvoorwaarden. Als u alleen op de prijs let bij de keuze voor uw autoverzekering, kunt u bedrogen uitkomen op het moment dat u een beroep moet doen op uw verzekering.

De beste autoverzekering kenmerkt zich door:

##De laagste premie
##Passende dekking: WA, beperkte casco of all-risk
##Gunstige no-claimkorting
##Goede service bij schade
##Uitstekende polisvoorwaarden

Een autoverzekering biedt, afhankelijk van de gekozen dekkingsvorm, dekking tegen de financiële gevolgen van schade die met de auto aan anderen wordt toegebracht en tegen schade die aan de verzekerde auto wordt toegebracht. De volgende dekkingsvormen komen voor:

##WA-dekking (ook wel Wam-dekking genoemd)
De wettelijk verplichte aansprakelijkheidsdekking tegen de gevolgen van schade toegebracht aan derden. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd.

##WA + beperkt cascodekking (ook wel WA-extra- of WA-plusdekkking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto als die is ontstaan door een in de polis omschreven gebeurtenis zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal, storm, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk.

##WA + volledige cascodekking (ook wel all-riskdekking genoemd)
Naast de WA-dekking wordt er dekking geboden tegen schade aan de auto die op de weg kan ontstaan, bijvoorbeeld door een botsing, doordat de auto omslaat of in een slip raakt. Ook schade aan de auto door ‘enig ander van buiten komend onheil’, zoals brand, blikseminslag, hagelschade, diefstal en storm, valt onder de dekking.

Wij zijn geen bemiddelaar en kunnen op geen enkele wijze een advies geven over een autoverzekering. Wij maken alleen gebruik van een affiliate vergelijkingstool. U wordt automatisch doorgestuurd naar de verzekeraar van u keuze. U vraagt uiteindelijk de verzekering aan op de website van de verzekeraar. De verzekeraars handelen uw schades af en geven u desgewenst een advies. Wij geven u alleen inzicht in de premies van verzekeraars.

naamloos